Home » Speciale projecten

Speciale projecten

David helpt met schoonmaken in Castalla

INZAMELING VOOR PIRAATJE DAVID

PIRAATJE DAVID IS DANKZIJ JULLIE HULP VERHUISD NAAR ZIJN GOUDEN MANDJE!

Piraatje David heeft een gebroken tand en oorontsteking. Daar wil hij natuurlijk zo snel mogelijk vanaf! Daarom vragen we de vrienden van Stichting Zilver om hulp. Inmiddels heeft Piraatje David al wat geld ingezameld, maar hij komt nog wel wat tekort. Wil je hem helpen? Dat kan! Stort je donatie op ons rekeningnummer NL42 ABNA 0425 7257 23 ten name van C.J. Burgemeester onder vermelding van Piraatje David.

Update: David bleek een staafbacterie in zijn oren te hebben. Die is in het laboratorium onderzocht en hij is daarvoor behandeld. Onder narcose bleek hij een poliep in zijn oren te hebben. Die kon op dat moment niet direct verwijderd worden, hij was te gezwollen en opgezet. Na een paar weken behandelen was de poliep zover geslonken dat hij verwijderd kon worden. Voorlopig blijft hij in de opvang om te kijken of de poliep weg blijft of terug komt (daar is kans op). In dat geval zal hij naar een specialist moeten. Zo niet, dan kan hij geplaatst worden. Zijn tand is getrokken en het is nu een blij ventje.

Wij hebben de medische kosten voor David natuurlijk voorgeschoten. Een dier met pijn moet je meteen helpen. Steun voor Piraatje David is nog heel erg welkom. Hij heeft nog een gat in zijn spaarvarkentje. Heb je de mogelijkheid om nog wat bij te dragen (iedere cent is welkom), NL42 ABNA 0425 7257 23 tnv C. Burgemeester ovv Piraatje David.

Woody gefotografeerd in Orihuela

INZAMELING VOOR WOODY

Het zit de kleine Woody maar niet mee. Hij belande in Asoka Orihuela. Een zwaar asiel met heel veel dieren in kleine hokjes. Ze doen wat ze kunnen in het asiel, ze geven de dieren een zo goed mogelijk leven, maar dan blijft het daar zwaar. Hij had geluk, hij mocht eruit. Begin 2018 werd hij in België geadopteerd. Er moest nog glucantine gespoten worden (behandeling Leishmania) en een Belgische dierenarts heeft zijn tandjes gereinigd. Die dierenarts was alleen even vergeten zijn rotte tanden te trekken.

Na een paar maandjes werd hij afgestaan. Ze hoefden hem niet meer. Hij kwam bij mij in de opvang en er werd geld ingezameld. Woody’s tandjes werden door een goede dierenarts gereinigd en zijn bloed werd opnieuw getest. Leishmania was aanwezig, maar goed onder controle. De normale behandeling, allopurinol, en twee keer per jaar bloedonderzoek om de boel in de gaten te houden.

Woody werd opnieuw geadopteerd. Wat wil het geval, de arme drommel kwam medio mei alweer terug naar mij in de opvang. Het ging niet. Hij had inmiddels epilepsie en hoe zeer de adoptant ook goed voor hem wilde zorgen, het lukte niet. Dus, natuurlijk is hij dan welkom in de opvang. De volgende dag ben ik  (de opvang) meteen weer naar de dierenarts gegaan. Er moest onder narcose bloed afgenomen worden omdat er teveel vet op zijn borst zat. Zijn tanden zijn meteen weer gereinigd, maar omdat we niet precies wisten wat er met hem aan de hand was, zijn de slechte kiezen nog niet getrokken. Dat moet nog gebeuren en zullen we doen voor Woody naar zijn gouden mandje verhuist.

Dat was de samenvatting tot nu toe. Vandaag (22-5-2019) zijn de uitslagen van bloed en urineonderzoek binnengekomen en bekeken door zowel de Nederlandse als de Spaanse dokter. Leishmania is aanwezig maar stabiel (allopurinol dus). Hij heeft Erlichia (daar gaat hij nu 28 dagen Doxoral voor krijgen). In een week tijd heeft hij al twee epileptische aanvallen gehad. Morgen gaan we daarvoor naar de dokter, want dat is te behandelen met medicatie. Vervolgens moeten er nog tanden worden getrokken bij Woody. Daarna zal hij pas weer in aanmerking komen voor adoptie als Special Case. En dan verdient deze lieverd echt een vast plekje. Hij is lief, zachtaardig, vriendelijk welwillend en inderdaad, oud en niet soepel (hij kan bijvoorbeeld niet op en af de bank springen, je moet hem even helpen).

Woody is een Stichting Zilver projecthond. Hij zoekt mensen die hem willen steunen. Eenmalig en structureel. De rekeningen tot nu toe zijn betaald, waarbij we alle donateurs die hem al steunen en gesteund hebben enorm willen bedanken. Maar, hij zal nog een centje extra in zijn spaarpot nodig hebben. Wil je helpen? Dat is altijd welkom! NL42 ABNA 0425 7257 23 tnv C.J. Burgemeester ovv Woody Woody is levenslustig en is blij met jullie hulp. Op zijn eigen vriendelijke manier wil hij jullie heel erg bedanken voor de steun!

22-6-2019: Voor vrijwel ieder probleem is een oplossing. Zo ook voor ons projecthondje Woody. Woody heeft de jackpot (helaas) met leishmania, ehrlichia (vandaag de laatste pil), epilepsie (heeft hij nu ook pillen voor en die lijken te werken), zijn kiezen moeten eruit en hij piest wat af. Nou, daar hebben de donateurs van DierenDonatie.nl wat aan gedaan! Wij mochten dankzij hen 10 duurzame, wasbare luiers voor Woody ontvangen. En dan ook nog een dikke pluim voor JUNAI. Aanvankelijk hadden we een maatje te klein (de kilo's klopten wel, maar zijn plasser zat net niet in het broekje, hij is wat langwerpiger dan de gemiddelde hond). Dus, ik belde ze op en zonder aarzelen kregen we de andere maat direct toegestuurd. Zojuist kwamen ze binnen en ze passen perfect. Woody moet even wennen aan lopen met broekje, maar dat komt vast snel goed. Wij kunnen de dweil weer lekker in de kast stoppen en de wasmachine draait toch wel zijn toeren. Lieve donateurs, lieve mensen van Dierendonatie en Junai, ontzettend bedankt!
Stapje voor Stapje krijgt Woody zicht op een toekomst. De pillen voor de ehrlichia zijn nu klaar. We gaan nu door met glucantine en uiteraard krijgt hij gewoon nog allopurionol. Daarna gaan we dankzij vele donaties zijn kiezen verwijderen en voor de epilepsie is dus ook een oplossing gevonden. Over een maandje of twee hebben we gewoon een hip hondje met mooie kleertjes en een redelijk rustige vorm van leishmania die gewoon allo moet krijgen en natuurlijk geregeld bloedonderzoek. Nou Woody, je bent toch een beetje een bofbips, ook al leek het even tegen te zitten. En dat dankzij heel veel mensen die je willen helpen!
Waarbij we natuurlijk ook niet voorbij mogen gaan aan de drie dubbele extra zorgen van DierenDokters Rotterdam Noord en DierenDokters Breda. Want dankzij hen hebben we vlot een heel goed beeld gekregen van wat er allemaal met Woody aan de hand is.
Wil je nog voor Woody of zijn vriendjes doneren? Je donatiegeld wordt gebruikt voor de medische en practische verzorging van de opvangdieren. NL42 ABNA 0425 7257 23 tnv C.J. Burgemeester ovv Woody
© 2023 Stichting Zilver
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram