Home » Fita en Fibby zijn geadopteerd in Spanje

Fita en Fibby zijn geadopteerd in Spanje

Bio

 Naam   Fita (schildpad) en Fibby (driekleur)
 Geboortedatum   5-8-2019
 Geslacht   vrouw
 Soort/Kleur   mix
 Grootte   normaal
 Gezondheid   goed
 Karakter   sociaal, maar hou rekening met socialisatietijd
 Land van herkomst   Spanje

De moeder van Fita en Fibby was een redelijk sociale straatkat die bij het huis van een vrijwilligster buiten woonde. Ze kreeg drie kittens. De vrijwilligster heeft haar gevangen en laten steriliseren. Ze wilde dat later ook met de kindjes doen. Helaas, een week na de sterilisatie is de moeder poes vergiftigd. Ze heeft nog bij de vrijwilligster hulp gezocht door naar haar toe te komen, en de vrijwilligster heeft haar met spoed naar de kliniek gebracht. Helaas was het al te laat, ze heeft het niet overleefd. De vrijwilligster heeft de drie kindjes in huis genomen en voor eentje heeft ze een huisje gevonden. Voor de andere twee zoeken ze nog een huisje. Ze waren pas twee maanden oud toen de moeder stierf. Op straat zouden ze het zonder moeder niet hebben overleefd. 

 

Fibby is al redelijk sociaal en begint te knuffelen. Fita is ook op de goeie weg maar nog ietsje banger. De vrijwilligster werkt iedere dag met ze om ze te socialiseren. Ze zijn natuurlijk op straat geboren en niet gewend aan mensen. Maar het gaat al heel goed.

Adoptiebijdrage is inclusief enten, chippen, rabius, Europees paspoort, test (negatief FIV en FelV), vlucht naar Nederland en indien mogelijk castratie.

Lees deze pagina over ons kittenbeleid.

 

 

Kenmerken

 Is al in Nederland/Belgie   nee
 Gesteriliseerd   nee, zie ons kittenbeleid
 Gechipt   ja
 Buitenruimte nodig   nee
 Kan met kinderen   vanaf 12 jaar
 Kan met andere katten  ja
 Heeft andere kat nodig   ja, elkaar
 Kan met honden   ja, mits gewend aan katten
 Adoptiekosten   €150,- per kat
© 2023 Stichting Zilver
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram