Home » De adoptie van een kitten (tot 6 maanden)

De adoptie van een kitten (tot 6 maanden)

Op onze website staan kittens die op het moment dat ze reizen nog te jong zijn om te steriliseren of castreren. Helaas is het voor ons niet mogelijk om deze katten standaard geholpen aan te bieden. Dit in tegenstelling tot de oudere katten. De kittens zijn uiteraard geënt, gechipt, ze hebben een rabiës injectie, een Europees paspoort maar mogelijk missen ze de castratie.

Wij begrijpen dat het castreren extra kosten met zich mee brengt, echter is het niet altijd verantwoord om een kat jonger dan 6 maanden te castreren. 

Als een kat nog niet gesteriliseerd of gecastreerd is voor de verhuizing naar het nieuwe huisje, dan zal de adoptant een bedrag van €100,- betalen. Dit bedrag wordt direct na bewijs van castratie of sterilisatie terug overgemaakt aan de adoptant.

Er zijn wat ons betreft veel te veel katten in de wereld. Wij zullen doen wat we kunnen om de dieren gesteriliseerd of gecastreerd naar Nederland te laten komen. Als het dier in kwestie daar klaar voor is, dan vervalt bovenstaande, maar dat zal nooit op een onverantwoorde manier gebeuren. Is het dier te jong en nog niet klaar voor de castratie, dan geld bovenstaande.

© 2023 Stichting Zilver
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram