Menu Sluiten

De adoptie van een kitten (tot 6 maanden)

Het kitten-adoptiebeleid van Stichting-Zilver. Wij vinden castratie heel belangrijk.

Op onze website staan kittens die op het moment dat ze vliegen nog te jong zijn om te steriliseren of castreren. Helaas is het voor ons niet mogelijk om deze katten standaard geholpen aan te bieden. Dit in tegenstelling tot de oudere katten. De kittens zijn uiteraard geënt, gechipt, ze hebben een rabiës injectie, een Europees paspoort maar mogelijk missen ze de castratie.

Wij begrijpen dat het castreren extra kosten met zich mee brengt, echter is het niet altijd verantwoord om een kat jonger dan 6 maanden te castreren. Daarom hebben wij besloten om katten die jonger zijn dan 6 maanden te verzekeren. Bij de adoptie neemt u de verzekering over. Na een jaar kunt u de verzekering indien gewenst opzeggen.

Als een kat nog niet gesteriliseerd of gecastreerd is voor de verhuizing naar het nieuwe huisje, dan zal de adoptant een bedrag van €100,- betalen. Dit bedrag wordt direct na bewijs van castratie of sterilisatie terug overgemaakt aan de adoptant.

Er zijn wat ons betreft veel te veel katten in de wereld. Wij zullen doen wat we kunnen om de dieren gesteriliseerd of gecastreerd naar Nederland te laten komen. Als het dier in kwestie daar klaar voor is, dan vervalt bovenstaande, maar dat zal nooit op een onverantwoorde manier gebeuren. Is het dier te jong en nog niet klaar voor de castratie, dan geld bovenstaande. Indien het dier gesteriliseerd of gecastreerd naar Nederland kan komen, dan zal de verzekering vrijwillig zijn. (wij raden deze voor elk geadopteerd dier aan).

Geen kat van Stichting-Zilver, maar wel interesse in echt een goede en klantvriendelijke verzekering? Klik hier