Zonda is op straat achter gelaten. Een aantal mensen in het stadje gaven haar eten, ze zwierf rond rondom de huizen waar ze gevoerd werd. Ze werd naar het gemeenteasiel gebracht. In dit stadje is dat geen veilige plaats. Ze werd in een kennel gestopt en daar werd ze heel ongelukkig. Ze kwijnde weg. Ze is meegenomen naar een kleinschalige opvang op zoek naar een goed huis. Ze kan goed overweg met de andere honden in de opvang en is dol op mensen.
Zonda is inmiddels aangekomen in Nederland. Haar eerste stapjes op Nederlandse bodem waren best een beetje spannend, maar ze heeft een lief karakter. Ze wil haar mens graag geloven dat het best leuk is allemaal. Ze komt snel los en is zachtaardig van karakter. Probleemloos werd ze opgenomen in de roedel met andere honden en vindt ze haar weg met de poezen. Zonda vindt spelen met andere honden heel erg leuk. Na een tijdje in de opvang is Zonda gewoon een lieve knuffelhond. Ze vind mensen die haar op straat zomaar willen aaien nog wel een beetje spannend, maar we vinden het ook niet nodig dat iedereen aan haar zit. Ze loopt lekker mee, is gezellig en speelt graag met andere honden. En in de tijd zal ze zich goed laten kneden en meer gewend raken aan vreemde mensen.
Adoptiebijdrage is inclusief entingen, chip, rabiës, Europees paspoort, sterilisatie / castratie (tenzij expliciet anders aangegeven bij kenmerken), 4D test SNAP test (negatief, tenzij anders aangegeven bij Bio) reis naar Nederland + verplichte administratieve handelingen.
Daarnaast regelen wij de import van de honden, adoptanten hoeven dus geen UBN nummer aan te vragen bij de RvO. De honden krijgen een veiligheidstuigje mee naar huis. Dit tuigje wordt na gebruik teruggestuurd naar de stichting, zodat het gebruikt kan worden voor een volgende hond. Voor de tuigjes rekenen wij 17,50. Het tuigje mag twee maanden gebruikt worden en daarna behouden of retour gestuurd worden. Na retour ontvangen van het tuigje krijgt de adoptant 15 euro retour.
Adopteer een poes of hond uit het buitenlandse dierenasiel bij Stichting Zilver. Wij werken samen met geselecteerde dierenasielen in verschillende landen. De asielen hebben een castratieprogramma, bieden hun dieren medische zorg en liefde. Er wordt niet met de dieren gefokt. Lokaal geven onze partners voorlichting om het dierenleed te verminderen. Wij bieden hen een eerlijke prijs voor hun dieren en sturen ze regelmatig donaties in goederen of extra financiële ondersteuning, zodat er meer rust komt voor de mensen en dieren daar.