Menu Sluiten

Special Case Toothy is Geadopteerd

previous arrow
next arrow
previous arrownext arrow
Slider

Bio

 Naam   Toothy
 Geboortedatum   17-10-2017
 Geslacht   vrouw
 Soort/Kleur   mix
 Grootte   normaal
 Gezondheid   projectkat (zie tekst)
 Karakter   lief, rustig
 Land van herkomst   Bulgarije

Toothy is een geval apart. We verwachten bij haar dat er nog medische kosten gaan komen, we zoeken dan ook iemand die echt een resque kat wil helpen. 

Toothy is gevonden op straat. Haar tong hing uit haar mond, omdat ze geen voortanden meer heeft. Ze werd direct meegenomen naar de dierenarts, waar ze behandeld werd. Alle tanden werden verwijderd. Toothy gaat tandloos door het leven.

Toothy bleek een hele lieve poes. Speels, rustig, knuffelig. Ze zou erg goed passen bij iemand die het gezellig vindt om met een kat te knuffelen tijdens TV kijken of boek lezen.

Toothy heeft een gebroken bot in haar gezicht, aan de bovenkant van haar neus. Het kan niet geopereerd worden, ze lijkt er geen last van te hebben. Het lijkt een oude fractuur te zijn, haar neus is daardoor wat vervormd.

Toothy is vriendelijk met andere katten en dol op mensen. Ze kan goed met haar beperkingen leven, maar een adoptant moet er rekening mee houden, dat er in de toekomst kosten kunnen komen. Sowieso is het belangrijk dat er niet gerookt wordt (dat is overigens voor alle katten ongezond) en dat het huis lekker fris / goed gelucht is. Door de kwetsuur aan haar neus, verwachten wij dat ze gevoeliger is voor (lucht)vervuiling.

Adoptiebijdrage is inclusief enten, chip, rabies, Europees paspoort, sterilisatie, test (negatief FIV en FelV), reis naar Nederland

Kenmerken

 Is al in Nederland/Belgie   ja
 Gesteriliseerd   ja
 Gechipt   ja
 Buitenruimte nodig   nee, binnen houden of afgesloten tuin / balkon
 Kan met kinderen   ja
 Kan met andere katten  ja
 Heeft andere kat nodig   nee
 Kan met honden   ja, mits ze niet bejaagd wordt
 Adoptiekosten   €190,-