Home » Sun B is Geadopteerd

Sun B is Geadopteerd

Screenshot_20220205-234921
Screenshot_20220205-234932
Screenshot_20220205-235013
previous arrow
next arrow
Screenshot_20220205-234921
Screenshot_20220205-234932
Screenshot_20220205-235013
previous arrow
next arrow

Bio

 Naam   Sun B
 Geboortedatum   1-7-2021
 Geslacht   man
 Soort/Kleur   mix
 Grootte   normaal / klein
 Gezondheid   goed, in Nederland 1 oogje verwijderd
 Karakter   lief, speels, knuffelig, nieuwsgierig
 Land van herkomst   Bulgarije (4)

Het oogje van Sun B is wat beschadigd door een virus als kitten. Hij is super lief, speels, knuffelig en nieuwsgierig. Het is een heel lief katje dat er zelf voor zorgt dat je helemaal verliefd op hem kunt zijn. Hij is wat kleiner dan andere mannetjes en dat maakt hem misschien nog wel liever. Hij is altijd bezig met spelen, rennen of knuffelen. Het maken van fotos is daarmee een beetje lastig. Hij is dikke vriendjes met Cool C, daarom zullen ze samen blijven.

Sun B werd op 10 augustus 2021 gevonden als baby in een op een drukke autostrook, genaamd Sunny Beach. Sunny Beach is een van de grootste resorts in Bulgarije. Het is behoorlijk bekend. Daarmee is het een drukke plek waar mensen niet vaak een zielig katje tegenkomen. Het katje Laguna werd er eerder gevonden door een kennis van ons (Een Nederlandse kennis die daar op vakantie was) en die vertelde ons inderdaad dat er verder geen katten gezien werden. De reden is triest, ze houden het gebied redelijk vrij van zwerfdieren en dat gaat niet altijd op een diervriendelijek manier.

De opvang werd gebeld door een man. Hij vertelde dat hij een ziek baby poesje had gevonden.  Het diertje bewoog niet veel. Hij hield hem in een doos en het diertje werd naar de opvang gereden. Het oogje was al aangetast. Het derde ooglid is te zien. Toen hij later werd gecastreerd is het derde ooglid verwijderd. Het oogje ziet er niet perfect uit, maar het oogje kan goed zien.

Sun B is genoemd naar Sunny Beach. En dan is zijn naam wat "ver rappet 't", volgens de opvang is hij een echt bendelid.

Update vanuit de opvang in Nederland. Sun B en Cool C zijn nog steeds vriendjes, maar ze zijn ook vriendjes met andere katten en honden. Ze mogen van hun opvang-gezin dan ook apart geadopteerd worden. Natuurlijk kunnen ze nog steeds goed samen, maar het is vooral belangrijk dat ze een gezellig kattenvriendje krijgen. Ze kunnen ook erg goed overweg met honden. Bij Sun B is ervoor gekozen zijn oogje volledig te verwijderen, hij is helemaal happy met 1 oog.

Adoptiebijdrage is inclusief entingen, chip, rabies, Europees paspoort, sterilisatie / castratie (tenzij expliciet anders aangegeven bij kenmerken), FIV & FelV test (negatief, tenzij anders aangegeven bij Bio) reis naar Nederland + verplichte administratieve handelingen inclusief import.

De katten worden uitgegeven in een Ferplast Atlas 10 boxje. Deze wordt door de adoptant betaald, we rekenen de inkoopprijs door  (17,50 euro). De adoptant kan ervoor kiezen de box terug te sturen en krijgt dan 15 euro van het aankoopbedrag terug.

De administratiekosten die wij in rekening brengen is 25 euro per dier. Dat bedrag gebruiken wij voor de website, de huur van ons pand, telefoon en internetkosten, gas, water, licht, registraties bij de RVO, NVWA, EHerkenning en allerlei andere zaken waar we mee te maken hebben.

Na aankomst in Nederland worden de dieren door ons geïmporteerd. Ook wordt de eerste chipregistratie door ons gedaan. De adoptant moet de chip na adoptie en ontvangst van de gegevens op zijn of haar eigen naam overschrijven.

Kenmerken

 Is al in Nederland/Belgie   ja
 Gesteriliseerd   ja
 Gechipt   ja
 Buitenruimte nodig   nee, binnen houden of afgesloten tuin / balkon
 Kan met kinderen   ja
 Kan met andere katten  ja
 Heeft andere kat nodig   ja
 Kan met honden   ja
 Adoptiekosten   210,-
© 2023 Stichting Zilver
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram