Menu Sluiten

Star

Star4
Star5
Star3
Star2
previous arrow
next arrow
Star4
Star5
Star3
Star2
previous arrow
next arrow

Bio

 Naam   Star
 Geboortedatum   31-5-2022
 Geslacht   man
 Soort/Kleur   mix
 Grootte   klein, ca 8-10 kg
 Gezondheid   goed, leishmania positief
 Karakter   lief, rustig, braaf
 Land van herkomst   Spanje (1)

Tijdens ons bezoek in Spanje hebben we het genoegen gehad Star te ontmoeten en zelf met hem te wandelen. Wat een lief diertje. Heel makkelijk met andere honden, heel rustig van karakter, een beetje hees, dus als hij blaft is het niet hard. Vrolijk van karakter en mensgericht. Een echt hondenmaatje.

 Star zit al een behoorlijke tijd in het asiel en maakt weinig kans om weg te komen omdat hij leishmania postitief is. Wij hebben veel honden geadopteerd in Nederland die positief zijn in Leishmania en hebben daar een goede ervaring mee. De meeste honden komen zelfs van de allopurinol af. Je moet wel af en toe het bloed laten testen. Het zou zielig zijn ze om die reden in het asiel achter te laten. Ze verdienen allemaal een kans.

Star is gevonden in het district Orihuela, iemand vond hem en belde het asiel. Hij heeft een chip, maar niemand is hem komen halen. Hij is heel duidelijk een huishond. Hij loopt goed mee aan de lijn en is dol op mensen. Hij is inmiddels volledig gevaccinerd en gecastreerd. Zijn leishmania titters zijn laag en goed onder controle met allopurinol (doosje via ons te krijgen 5 euro per doosje, waarmee we het asiel ook nog wat kunnen steunen)

Adoptiebijdrage is inclusief entingen, chip, rabiës, Europees paspoort, sterilisatie / castratie (tenzij expliciet anders aangegeven bij kenmerken), 4D test SNAP test (negatief, tenzij anders aangegeven bij Bio) reis naar Nederland + verplichte administratieve handelingen.

Daarnaast regelen wij de import van de honden, adoptanten hoeven dus geen UBN nummer aan te vragen bij de RvO. De honden krijgen een veiligheidstuigje mee naar huis. Dit tuigje wordt na gebruik teruggestuurd naar de stichting, zodat het gebruikt kan worden voor een volgende hond.

Kenmerken

 Is al in Nederland   nee
 Gesteriliseerd   ja
 Gechipt   ja
 Buitenruimte nodig   nee
 Kan met kinderen   ja
 Kan met andere honden  ja
 Heeft andere hond nodig   nee
 Kan met katten   waarschijnlijk wel
 Adoptiekosten   400,-