Home » Special Case Melanie

Special Case Melanie

Bio

 Naam   Melanie
 Geboortedatum   1-2016
 Geslacht   vrouw
 Soort/Kleur   wit siamees
 Grootte   normaal
 Gezondheid   leukemie positief
 Karakter   lief, sociaal, aanhankelijk
 Land van herkomst   Spanje

Melani is een special case want ze is positief in leukemie.

 

 

Naam: Melani

Ras: mix

Meisje

Maat: normaal

Geboortedatum: 01-2016

Gezondheid: ontwormd, gevaccineerd, gesteriliseerd en getest (negatief in aids, positief in leukemie)

 

Melani is een grote pechvogel. Zij was als kitten gereserveerd om geadopteerd te worden in Nederland. Ze zat in opvang in Spanje. Heel fijn voor Melani, maar de opvang in Spanje bleek een kat te hebben die positief was in leukemie. Het asiel vroeg de opvang expliciet om de katten uit elkaar te houden zodat Melani niet besmet zou worden. Ja, dat kwam helemaal goed, geen zorgen, ze zaten niet bij elkaar. 

Een paar dagen voor de reis kwam Melani naar het asiel en daar werd ze opnieuw getest. En wat bleek? Ze was toch besmet en positief in leukemie. Een dikke streep door de rekening van Melani, want ze mocht niet weg, ze kon niet meer verhuizen naar haar nieuwe huisje.

 

Melani is van het asiel in Orihuela verhuisd naar het asiel in Alicante waar ze alweer anderhalf jaar woont in een gedeelte dat speciaal is ingericht voor katten met leukemie. Toch zou het heel fijn voor Melani zijn als ze ergens zou mogen wonen. Ze is heel lief en sociaal en wil het liefst de hele dag geknuffeld worden. Op dit moment gaat het heel goed met Melani.

 

Leukemie bij katten is besmettelijk voor andere katten. Daarom wordt een kat met leukemie alleen geplaatst of bij een kat die al leukemie heeft of alleen. 

Op internet is veel te vinden over leukemie bij katten, het is niet overdraagbaar op mensen. Bijvoorbeeld hier:  https://www.dierendokters.com/katten/felv-feline-leukemie-virus

 

Katten met leukemie hebben een verminderde weerstand en zijn vatbaarder voor longontsteking of andere ziektes. Ze kunnen alleen binnen gehouden worden om andere katten niet te besmetten. In principe kunnen katten met leukemie nog een leuk leven hebben, al is de levensverwachting korter dan van een kat zonder leukemie.

Kenmerken

 Is al in Nederland/Belgie   nee
 Gesteriliseerd   ja
 Gechipt   ja
 Buitenruimte nodig   nee
 Kan met kinderen   ja
 Kan met andere katten  nee, tenzij ook felv positief
 Heeft andere kat nodig   nee
 Kan met honden   onbekend
 Adoptiekosten   in overleg
© 2023 Stichting Zilver
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram