Home » Rose - 2

Rose - 2

Rose is een hele lieve maar ook hele bange poes. Ze heeft geen tijd gehad om te relaxen en haar ware aard te laten zien. Voorlopig houdt ze zichzelf stil en observeert ze de boel. Ze speelt niet. Ze is gestresst in een groep met katten. In een huurhuis waar Okraïners wonen laat ze zich door één persoon aanhalen, maar ze heeft geen vertrouwen in de mensen. Maar, ze is nieuwsgierig en kijkt om zich heen. Ze is geen leuke huisgenoot voor kleine kinderen. Degene die haar een huisje wil geven moet haar gewoon willen laten zijn wie ze is. Misschien verandert ze ooit, misschien ook niet. Wij zullen er in ieder geval alles aan doen wat we kunnen om jou daarbij te helpen!

Rose verscheen uit het niets op straat en sloot zich aan bij een groep straatkatten. Ze was er alleen rond etenstijd. Een oude man die de katten voert zag Rose daar en hij kon haar daadwerkelijk oppakken. Iemand maakte een post op sociale media om de eigenaar te vinden. Maar er kwam geen enkele reactie. Een hele kleine Duitse organisatie stuurde een bericht naar degene die de post plaatste. Een vriend van onze rescuer. Ze wilden een huis voor haar gaan zoeken. De mensen van die organisatie, drie mensen, kwamen naar Bulgarije toe en het idee was om Rose mee te nemen naar Duitsland. Maar, toen zij zagen hoe bang ze was gaven ze aan dat het te ingewikkeld voor ze was. Ze zagen geen mogelijkheid een huis voor haar te zoeken en ze bleef achter. De vriend van onze rescuer nam Rose mee naar haar kattengroep. Rose raakte helemaal overstuur van alle katten en ging zich verstoppen. De vriend belde de rescuer en vroeg om hulp. Ze is nu tijdelijk in een huis waar Oekraïense mensen wonen. Zij zullen Bulgarije binnenkort verlaten en zij moet dan ergens heen.

Toen wij de hulpvraag kregen om Rose te helpen, stonden wij daar natuurlijk meteen voor open. Ieder dier verdient een kans. Wij ontvingen wat fotos en op één van de fotos stond Rose met haar bibs tegen de bibs van een andere poes. Dat bleek Lana te zijn. Lana is extreem sociaal en knuffelig. Wij zullen ze als duo plaatsen.

Adoptiebijdrage is inclusief entingen, chip, rabies, Europees paspoort, sterilisatie / castratie (tenzij expliciet anders aangegeven bij kenmerken), FIV & FelV test (negatief, tenzij anders aangegeven bij Bio) reis naar Nederland + verplichte administratieve handelingen inclusief import. 

De katten worden uitgegeven in een Ferplast Atlas 10 boxje. Deze wordt door de adoptant betaald, we rekenen de inkoopprijs door  (17,50 euro). De adoptant kan ervoor kiezen de box terug te sturen en krijgt dan 15 euro van het aankoopbedrag terug. 

De administratiekosten die wij in rekening brengen is 27,50 euro per dier. Dat bedrag gebruiken wij voor de website, de huur van ons pand, telefoon en internetkosten, gas, water, licht, registraties bij de RVO, NVWA, EHerkenning en allerlei andere zaken waar we mee te maken hebben. 

Na aankomst in Nederland worden de dieren door ons geïmporteerd. Ook wordt de eerste chipregistratie door ons gedaan. De adoptant moet de chip na adoptie en ontvangst van de gegevens op zijn of haar eigen naam overschrijven. 

Adopteer een poes of hond uit het buitenlandse dierenasiel bij Stichting Zilver. 

Geinteresseerd? Neem contact met ons op!

Bio

Naam
Rose - 2
Geboortedatum
08-03-2023
Geslacht
vrouw
Soort/kleur
Mix Siamees tortoise tricolor point
Grootte
normaal
Gezondheid
Goed
Karakter
Lief, maar ook bang, nieuwsgierig
Land van herkomst
Bulgarije (4)

Kenmerken

Is al in Nederland?
Nee
Gesteriliseerd?
Ja
Gechipt
Ja
Buitenruimte nodig?
Nee, binnen houden of afgesloten tuin balkon
Kan met kinderen
Vanaf 12 jaar mits rustig, we weten niet of ze ooit aanhankelijk wordt
Kan met andere katten?
ja
Heeft een andere kat nodig?
Ja, Lana
Kan met honden?
Nee
Adoptiekosten
210,- adoptiebijdrage, 27,50,- administratiekosten

Dit dier is een duo met

© 2023 Stichting Zilver
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram