Menu Sluiten

Pau

previous arrow
next arrow
previous arrownext arrow
Slider

Bio

 Naam   Pau
 Geboortedatum   18-7-2016
 Geslacht   man
 Soort/Kleur   mix podenco
 Grootte   groot
 Gezondheid   goed
 Karakter   zeer angstig
 Land van herkomst   Spanje

Pau is binnengekomen samen met 3 andere honden, podenco´s en een galgo. Ze werden afgegeven door een galguero (jager) die de politie op zijn dak had omdat hij niet goed voor zijn dieren zorgde. De honden waren stuk voor stuk ontzettend bang. Ze kenden alleen handen die hen sloegen, geen handen die ze aaiden. Het was heel droevig om ze zo te zien.

Inmiddels zijn 3 van de 4 geadopteerd. Alleen Pau is nog in het asiel. Hij blijft bang en er zit amper vooruitgang in. Toch heeft hij vorige week (april 2020) een grote stap gemaakt. Hij is met de groep naar buiten op het terrein gegaan. Iets wat hij voorheen nooit durfde. Hij bleef in de patio terwijl andere honden lekker op het terrein gingen rennen en spelen. Hij hoefde niet naar buiten, maar opeens vorige week wilde hij het toch. Het is duidelijk dat hij ervan geniet, al blijft hij alert en op zijn hoede en kijkt waar de vrijwilligers zich bevinden. Hij laat zich vooralsnog niet aanraken. Dat kan alleen in zijn kennel.

Pau is een lieve zachtaardige hond. Hij bijt niet van zich af omdat hij bang is. Hij probeert gewoon in het niets te verdwijnen.

Filmpje van Pau met Cuca op YouTube: Klik hier

Adoptiebijdrage is inclusief enten, chip, rabius injectie, Europees paspoort, sterilisatie, bloedtest (negatief in Middelandse Zeeziekten), reis naar Nederland.

Kenmerken

 Is al in Nederland/Belgie   nee
 Gesteriliseerd   ja
 Gechipt   ja
 Buitenruimte nodig   nee
 Kan met kinderen   vanaf 12 jaar
 Kan met andere honden  ja
 Heeft andere hond nodig   ja
 Kan met katten   onbekend
 Adoptiekosten   €295,-