Menu Sluiten

Miau

previous arrow
next arrow
previous arrownext arrow
Slider

Bio

 Naam   Miau
 Geboortedatum   5-2019
 Geslacht   man
 Soort/Kleur   mix
 Grootte   normaal
 Gezondheid   ataxia en doof
 Karakter   lief, sociaal, speels
 Land van herkomst   Spanje

Miau zit samen met Alan in opvang. Het zijn geen broers maar ze kunnen het prima samen vinden. We zouden het dan ook erg leuk vinden als de mannen samen mogen blijven.

Miau heeft ataxia en is doof. Ataxia,  dat betekent dat hij wiebelig loopt. Het is een neurologische aandoening. Toen hij naar het asiel kwam was hij nog heel erg klein. Hij zat onder de vlooien en had ontstoken ogen. Hij leek meer een mager konijn dan een katje. Per ongeluk heeft hij een pipet voor honden toegediend gekregen in plaats van voor katten en daardoor is hij in coma geraakt met stuiptrekkingen. Hij is met spoed opgenomen in de kliniek en na enkele dagen kwam hij er weer uit. Maar helaas heeft hij daardoor wel wat blijvende gevolgen. 

Zijn hoofd staat iets scheef, hij is doof en hij loopt dus wat wankel. Toen hij uit de kliniek kwam is hij meteen in opvang gegaan en daar is hij met veel liefde verzorgd en opgeknapt. 

Toch weerhoudt dit alles Miau er niet van om te springen, te spelen en te knuffelen. Miau woont samen met Alan. Het is niet dat zij perse samen geadopteerd moeten worden, maar een speelmaatje is voor Miau wel erg fijn. 

Af en toe heeft Miau een traanoog. Daar is naar gekeken door een oogarts, maar die heeft besloten dat het niet geopereerd hoeft te worden. De traanbuis zit af en toe dicht en het kan weer gebeuren, daarom wilden ze het niet opereren. Het is niet ontstoken.

Adoptiebijdrage is inclusief enten, chippen, rabies, Europees paspoort, test (negatief FIV en FelV), reis naar Nederland en indien mogelijk castratie.

Kenmerken

 Is al in Nederland/Belgie   nee
 Gesteriliseerd   ja
 Gechipt   ja
 Buitenruimte nodig   nee, binnen houden of afgesloten tuin / balkon
 Kan met kinderen   ja
 Kan met andere katten  ja
 Heeft andere kat nodig   ja
 Kan met honden   ja
 Adoptiekosten   €190,-