Menu Sluiten

Mia is Geadopteerd

previous arrow
next arrow
previous arrownext arrow
Slider

Bio

 Naam   Mia
 Geboortedatum   1-8-2016
 Geslacht   vrouw
 Soort/Kleur   mix
 Grootte   normaal / groot
 Gezondheid   goed
 Karakter   rustig, relaxed
 Land van herkomst   Bulgarije

Mia is een rustige, relaxte kat. Ze heeft geen behoefte aan rondrennen en springen. Ze vind het heerlijk om lekker in het zonnetje te liggen. Mia hielp in Bulgarije met het opvoeden van de kittens. Maar, toen de kittens groter werden voelde ze zich niet meer op haar gemak. Het werd te druk voor haar. Ze voelt zicht het beste als ze alleen is, of met 1 of 2 rustige vriendjes.

Mia’s babies werden geboren op straat in een slechte buurt, in de buurt van een slechte man. Hij vond haar babies en sloeg ze zo goed als dood. Mensen in de buurt belden de opvang, om ze weg te komen halen. Ze spoedde zich naar ze toe en bracht ze naar een kliniek, maar helaas stierven alle kittens binnen een paar dagen.  Twee dagen later werd ze weer gebeld, er waren nog drie kittens die zich verstopten. Het kan dat ze zich verstopten terwijl de  man de andere kittens dood aan het slaan was. Ze lieten zich pas later zien.

De opvang vroeg de vrouw de moeder en de resterende kittens van straat te halen. Ze nam de hele familie mee naar de opvang. Hoewel Mia hun moeder was, voedde ze vele andere kittens op. Vooral kittens die zonder moeder werden gevonden.

Belangrijk voor de opvang in Bulgarije. Mia is bloeddonor geweest voor een zieke kat. Ze verdiend een extra speciaal huisje.

Adoptiebijdrage is inclusief enten, chippen, rabies, Europees paspoort, test (negatief FIV en FelV), castratie en reis naar Nederland.

Voor Mia is een verzekering afgesloten bij Reaal Dier en Zorg. Daarmee is het eigen risico volledig op €0,- gezet en worden onverhoopte medische kosten 90% gedekt. Ook hebben wij meteen de module tandverzekering aangezet, daarmee worden ook de tandkosten goed gedekt. Deze verzekering zal worden overgenomen door de adoptant, de maandpremie bedraagt €29,06. De verzekering kan na een jaar worden stopgezet.

Kenmerken

 Is al in Nederland/Belgie   ja
 Gesteriliseerd   ja
 Gechipt   ja
 Buitenruimte nodig   nee, binnen houden of afgezette tuin / balkon
 Kan met kinderen   nee
 Kan met andere katten  ja
 Heeft andere kat nodig   nee
 Kan met honden   ja
 Adoptiekosten   €190,-