Home » Manchas is geadopteerd

Manchas is geadopteerd

Bio

 Naam   Manchas
 Geboortedatum   1-3-2014
 Geslacht   man
 Soort/Kleur   roodbruin
 Grootte   groot
 Gezondheid   goed
 Karakter   zachtaardig, wat angstig/onzeker
 Land van herkomst   Spanje

Naam: Manchas

Reu

Ras: podenco

Maat: middelgroot

Geboortedatum: 01-03-2014

Datum binnengekomen: 04-11-2015 in San Vicente, 23-02-2016 in Castalla, is sinds 1-4-2019 in de opvang in Nederland

Gezondheid: goed, gevaccineerd, gecastreerd, getest op middellandse zeeziektes. Alles negatief behalve anaplasma. Daarvoor is hij behandeld en na die behandeling is de ziekte slapend.

 

Manchas is gevonden in zijn eentje toen hij ongeveer 1,5 jaar oud was. Hij is naar het asiel in San Vicente gebracht. Hij was erg bang en kwam niet graag zijn kennel uit. Na enige tijd is hij naar het asiel in Castalla gekomen. Daar kon hij zich vrijer bewegen en hij draaide al gauw mee in de grote groep honden. Nog steeds is Manchas timide, maar als hij je kent laat hij zich graag knuffelen. Vreemden vindt hij maar lastig. In huis leert hij snel wie zijn mensen en daarmee vriendjes zijn. Hij komt graag knuffelen, ligt heel graat op de bank of in bed. Er hebben zich in al die jaren in het asiel nooit mensen voor hem gemeld. Zo bracht hij ruim twee-derde van zijn leven in een asiel door.

 

Manchas gaat graag wandelen. Hoe ver maakt hem niet zoveel uit, hoe verder hoe beter. In Rotterdam vindt hij sommige gebeurtenissen natuurlijk nog wel spannend, maar ook daar went hij langzaam maar zeker aan.

 

Manchas is een rustige hond, sociaal met de andere honden, met mensen die hij kent. Een tijdje heeft Manchas zich niet lekker gevoeld in het asiel. Dat was toen een erg dominante hond in zijn kennel zat. Hij kwam zijn kennel niet meer uit als hij naar buiten mocht. Zodra die dominante hond weg was ging Manchas ook weer naar buiten. Hij voelt zich dus duidelijk niet op zijn gemak met dominante honden. Hij gaat relletjes tussen de honden altijd uit de weg.

 

Manchas is een schat van een hond en hij zoekt een huisje waar begrip is voor zijn angst. Hij kan niet loslopen, wellicht kan dat na heel veel oefenen wel, maar voor nu lukt dat niet. Hij is dol op snuffelen en vogeltjes bekijken.

De adoptiebijdrage is inclusief bloedonderzoek, enten, chippen, paspoortje, reis naar Nederland en een bijdrage aan het asiel.

Kenmerken

 Is al in Nederland/Belgie   ja
 Gesteriliseerd   ja
 Gechipt   ja
 Buitenruimte nodig   nee
 Kan met kinderen   boven 12 jaar, niet te druk
 Kan met andere honden  ja
 Heeft andere hond nodig   nee
 Kan met katten   ja
 Adoptiekosten   275,-
© 2023 Stichting Zilver
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram