Home » Karoline

Karoline

Karoline is geen standaard hond voor ons om te plaatsen. Haar rescuer vraagt speciale aandacht voor haar, maar lees het verhaal heel goed door. Karoline heeft issues. Ze is bang voor mannen, vrachtwagens en harde geluiden. Ze logeert bij haar foster-mens in een appartement met met zeven katten. Haar foster is een vrouw. Als er tijd is, gaan ze samen wandelen en oefenen. In haar buurt ontmoet ze andere honden. Ze wandelen soms samen. Haar beste vriendje is een pittbull. Ze houdt niet van auto rijden. Hou er rekening mee dat we haar niet anders naar Nederland toe kunnen halen dan over de weg. Ze zal daarmee terug kunnen vallen in haar gedrag. Helaas kunnen wij het niet anders voor haar organiseren. We zullen haar bij een adoptie uiteraard extra helpen om de reis zo comfortabel mogelijk te maken. Er is in Bulgarije geen goede mogelijkheid om met haar te trainen. Het zou zo geweldig zijn als ze hier een echt eigen mens krijgt. Een echte doorzetter met speciale kwaliteiten.

Karoline is gevonden in een zak. Ze zat daarin vastgebonden om ervoor te zorgen dat ze niet weg kon komen. De zak waarin ze gevonden is, staat ook tussen haar foto's. De man die haar meenam had een vreemd idee over het omgaan met rescuehonden. Hij nam haar mee naar een plaats waar auto's werden gerepareerd. Een plaats zonder buiten en zonder ramen. Ze heeft daar zes maanden zonder licht en verse lucht gewoond. Geen wandelingen, geen aandacht. Ze kreeg eens in de een of twee dagen water en eten en dan werd haar poep ook opgeruimd. Meer aandacht was er niet. Op dat moment was Karolina wanhopig en doodsbang. Altijd als de man was gekomen was ze weggekropen. Ze was nog nooit aangeraakt. Toen onze rescuer dat hoorde, én de mogelijkheid had van een gastgezin is ze erheen gegaan en heeft Karoline weggehaald. De achterbenen waren heel slap. Ze was gevoerd met het goedkoopste voer dat je kon krijgen. Geen calcium en andere belangrijke voedingsstoffen. Ze kon haar achterkant niet meer goed gebruiken. De dierenarts gaf haar injecties en medicatie om haar een booster te geven. Ze kreeg vitamines en calcium extra toegediend. Haar lijf werd gerepareerd. Haar ziel is nog steeds diep beschadigd.

Karoline op YouTube: Klik hier

Adoptiebijdrage is inclusief entingen, chip, rabiës, Europees paspoort, sterilisatie / castratie (tenzij expliciet anders aangegeven bij kenmerken), 4D test SNAP test (negatief, tenzij anders aangegeven bij Bio) reis naar Nederland + verplichte administratieve handelingen.

Daarnaast regelen wij de import van de honden, adoptanten hoeven dus geen UBN nummer aan te vragen bij de RvO. De honden krijgen een veiligheidstuigje mee naar huis. Dit tuigje wordt na gebruik teruggestuurd naar de stichting, zodat het gebruikt kan worden voor een volgende hond. Voor de tuigjes rekenen wij 17,50. Het tuigje mag twee maanden gebruikt worden en daarna behouden of retour gestuurd worden. Na retour ontvangen van het tuigje krijgt de adoptant 15 euro retour.

Adopteer een poes of hond uit het buitenlandse dierenasiel bij Stichting Zilver. Wij werken samen met geselecteerde dierenasielen in verschillende landen. De asielen hebben een castratieprogramma, bieden hun dieren medische zorg en liefde. Er wordt niet met de dieren gefokt. Lokaal geven onze partners voorlichting om het dierenleed te verminderen. Wij bieden hen een eerlijke prijs voor hun dieren en sturen ze regelmatig donaties in goederen of extra financiële ondersteuning, zodat er meer rust komt voor de mensen en dieren daar.

Geinteresseerd? Neem contact met ons op!

Bio

Naam
Karoline
Geboortedatum
21-10-2022
Geslacht
vrouw
Soort/kleur
Mix
Grootte
groot, ca 30kg
Gezondheid
Goed
Karakter
Bang voor mannen, vrachtwagens en harde geluiden. zie omschrijving
Land van herkomst
Bulgarije (4)

Kenmerken

Is al in Nederland?
Nee
Gesteriliseerd?
Ja
Gechipt
Ja
Buitenruimte nodig?
Nee
Kan met kinderen
Ja, vanaf 12 jaar
Kan met andere honden?
Ja
Heeft andere hond nodig?
Nee
Kan met katten?
Ja
Adoptiekosten
425,- adoptiebijdrage, 27,50 administratiekosten

Dit dier is een duo met

© 2023 Stichting Zilver
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram