Home » Karin

Karin

Over het verleden van Karin weten we niet zoveel. Volgens het verhaal dat wij bij haar ontvingen komt ze van een Nederlandse fokker, is ze geadopteerd door iemand met een oudere kleine hond die zich heeft verkeken op het in huis halen en opvoeden van een pup en ze moest herplaatst worden. Voor ons begint haar avontuur op het moment dat wij een telefoontje kregen van een bevriende dierenambulance. Of wij een gastgezin hadden voor een pup, kruising wippet / greyhound. We hebben direct een beetje geschoven en zijn naar haar toegereden. En daar was ze. Karin, we hebben haar genoemd naar de lieve dame die haar aan ons overdroeg. Liefdevol gaf ze Karin koekjes, knuffeltjes en aaitjes. En wat genoot de jonge hondendame daarvan. Ze gedroeg zich heel knap bij de introductie met de andere honden en ging mee. Ze had een grote plek op haar neus en ze miste nog wat entingen. Verder wisten we niets over haar.

De dag na haar aankomst zijn we direct met haar naar de dierenarts gegaan. Ze wordt iets ouder geschat dan door de fokker was aangegeven. Ze had een grote ontsteking op haar neus, waar twee antibioticakuren voor nodig waren om hem helemaal weg te krijgen. Ze kreeg ontvlooing en ontworming en een grondige medische check. Fysiek is ze helemaal in orde. Qua gedrag is het ook een heerlijk diertje. Ze geniet van het spelen met de andere jonge honden in de roedel en wil heel graag lekker mee wandelen. Een fijne warme jas vond ze met het koude en natte weer ook een enorm goed idee. Ze is een heel makkelijke eter en bij de dierenarts was ze super braaf. Op sommige fotos staat ze nog met beschadigde neus, het blijkt een bijtwond te zijn geweest. Die is hersteld. Ze is dol op een stuk wandelen of rondrennen in de hondenspeeltuin. Het is een ongelofelijk lief en sociaal dier. Ze heeft een heel aanhankelijk karakter en is graag bij haar mens.

In het gastgezin maakt Karin kennis met diverse andere honden en katten en dat gaat zonder problemen. Ze is lief voor ze. Ook houdt ze van een stukje auto rijden. Ze vind bovenal knuffelen het aller leukste van de wereld. Ze houdt van je, wie je ook bent.

Adoptiebijdrage is inclusief entingen, chip, rabiës, Europees paspoort, sterilisatie / castratie (tenzij expliciet anders aangegeven bij kenmerken), 4D test SNAP test (negatief, tenzij anders aangegeven bij Bio) reis naar Nederland + verplichte administratieve handelingen.

Daarnaast regelen wij de import van de honden, adoptanten hoeven dus geen UBN nummer aan te vragen bij de RvO. De honden krijgen een veiligheidstuigje mee naar huis. Dit tuigje wordt na gebruik teruggestuurd naar de stichting, zodat het gebruikt kan worden voor een volgende hond. Voor de tuigjes rekenen wij 17,50. Het tuigje mag twee maanden gebruikt worden en daarna behouden of retour gestuurd worden. Na retour ontvangen van het tuigje krijgt de adoptant 15 euro retour.

Adopteer een poes of hond uit het buitenlandse dierenasiel bij Stichting Zilver. Wij werken samen met geselecteerde dierenasielen in verschillende landen. De asielen hebben een castratieprogramma, bieden hun dieren medische zorg en liefde. Er wordt niet met de dieren gefokt. Lokaal geven onze partners voorlichting om het dierenleed te verminderen. Wij bieden hen een eerlijke prijs voor hun dieren en sturen ze regelmatig donaties in goederen of extra financiële ondersteuning, zodat er meer rust komt voor de mensen en dieren daar.

Geinteresseerd? Neem contact met ons op!

Bio

Naam
Karin
Geboortedatum
01-09-2023
Geslacht
vrouw
Soort/kleur
Kruising wippet / greyhound
Grootte
middenmaat, 18 kg
Gezondheid
Goed
Karakter
Lief, sociaal, opgewekt
Land van herkomst
Nederland

Kenmerken

Is al in Nederland?
Ja
Gesteriliseerd?
Ja
Gechipt
Ja
Buitenruimte nodig?
Nee
Kan met kinderen
Ja
Kan met andere honden?
Ja
Heeft andere hond nodig?
Nee
Kan met katten?
Ja
Adoptiekosten
425,- adoptiebijdrage, 27,50 administratiekosten

Dit dier is een duo met

© 2023 Stichting Zilver
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram