Home » Karin

Karin

Over het verleden van Karin weten we niet zoveel. Volgens het verhaal dat wij bij haar ontvingen komt ze van een fokker, is ze geadopteerd door iemand met een oudere kleine hond die zich heeft verkeken op het in huis halen en opvoeden van een pup en ze moest herplaatst worden. Voor ons begint haar avontuur op het moment dat wij een telefoontje kregen van een bevriende dierenambulance. Of wij een gastgezin hadden voor een pup, kruising wippet / greyhound. We hebben direct een beetje geschoven en zijn naar haar toegereden. En daar was ze. Karin, we hebben haar genoemd naar de lieve dame die haar aan ons overdroeg. Liefdevol gaf ze Karin koekjes, knuffeltjes en aaitjes. En wat genoot de jonge hondendame daarvan. Ze gedroeg zich heel knap bij de introductie met de andere honden en ging mee. Ze had een grote plek op haar neus en ze miste nog wat entingen. Verder wisten we niets over haar.

De dag na haar aankomst zijn we direct met haar naar de dierenarts gegaan. Ze wordt iets ouder geschat dan aangegeven. Haar beschadigde neus gaan we direct behandelen. Ze kreeg ontvlooing en ontworming en een grondige medische check. Fysiek is ze helemaal in orde. Qua gedrag is het ook een heerlijk diertje. Ze geniet van het spelen met de andere jonge honden in de roedel en wil heel graag lekker mee wandelen. Een fijne warme jas vond ze ook een enorm goed idee. Ze is een heel makkelijke eter en bij de dierenarts was ze heel braaf. Op de meeste fotos staat ze nog met beschadigde neus, het blijkt een bijtwond te zijn. Die zal zich vanzelf herstellen. Ze is dol op een stuk wandelen of rondrennen in de hondenspeeltuin. Hou rekening met haar jas, ze is gefokt om te rennen en jagen. Het is een ongelofelijk lief en sociaal dier, maar als ze met andere honden speelt gaat het met geluid, de bek en spel. Haar veel kleinere vriendinnetje Noelle vindt het prachtig, die komt haar steeds halen om te spelen. Maar ze is zeker niet geschikt voor een hond die dat spannend vindt.

In het gastgezin maakt Karin kennis met diverse andere honden en katten en dat gaat zonder problemen. Ze is lief voor ze. Ook houdt ze van een stukje auto rijden.

Lees deze pagina over ons kittenbeleid. Ook voor honden.

Karin
01-09-2023
vrouw
kruising wippet / greyhound
middenmaat, ca 12kg (verwacht volgroeid gewicht ca 15 - 20 kg)
goed
lief, sociaal, opgewekt

Nee, zie ons kittenbeleid, ook voor honden.
Kan met andere honden?
Heeft andere hond nodig?