Menu Sluiten

Angela

previous arrow
next arrow
previous arrownext arrow
Slider

Bio

 Naam   Angela
 Geboortedatum   17-2-2017
 Geslacht   vrouw
 Soort/Kleur   mix
 Grootte   normaal
 Gezondheid   goed, lees omschrijving
 Karakter   lief, aaien over de kop, rustig
 Land van herkomst   Spanje

Angela werd gevonden in een kattenkolonie. Een kolonie die gecontroleerd wordt door een aantal vrouwen uit het dorp. Angela had ontzettend opgezette borsten. Al haar tepels waren dik, hard en knalrood. Na die ontdekking werd ze direct naar de dierenarts gebracht en gesteriliseerd. Bij navraag bleek dat ze Angela de anticonceptiepil voor vrouwen hadden gegeven. Om te voorkomen dat ze zwanger zou worden. Met deze narigheid tot gevolg. Ze voelde zich hartstikke rot en was boos tegen alles en iedereen.

Angela kreeg medicatie om de zwelling tegen te gaan, maar het werkte nauwelijks. Maanden zat ze alleen in een quarantaine hok omdat de vrijwilligers dachten dat ze een wilde kat was. Ze blies en sloeg naar de vrijwilligers. Ze zou als ze beter was weer uitgezet worden in een kolonie. Maar ze werd niet echt beter. Totdat er een ander medicijn bleek te zijn wat wel zou kunnen helpen de zwelling te verminderen. Dat werd gegeven en het werkte. De tepels werden zachter en kleiner, nu zie je nog wel “hang” borsten, maar ze zijn zacht en het is mogelijk dat ze nog verder krimpen.

Nadat Angela het nieuwe medicijn kreeg veranderde haar gedrag ook. Ze liet zich aanraken en nu drukt ze haar kopje tegen je hand aan om geaaid te worden. Je moet haar wel rustig benaderen, maar ze vindt het nu fijn. Ze wordt dan ook niet meer uitgezet in een kolonie, na alles wat ze mee heeft gemaakt. Voor Angela zoeken we een rustig huisje, mag met andere katten, maar niet te veel. Angela deelt haar kennel nu met meerdere volwassen katten.

Adoptiebijdrage is inclusief entingen, chip, rabies, Europees paspoort, sterilisatie / castratie (tenzij expliciet anders aangegeven bij kenmerken), FIV & FelV test (negatief, tenzij anders aangegeven bij Bio) reis naar Nederland + verplichte administratieve handelingen.

Wij sluiten de door ons verplichte verzekering voor medische kosten, voor de adoptant af. Daarbij wordt gekozen voor het Extra pakket + aanvullende tandverzekering bij PetSecur De maandelijkse premie bedraagt €26,50. Je bent daarmee 90% gedekt, geen eigen risico en er is een aanvullende tandverzekering afgesloten binnen dit speciaal voor ons gecreëerde pakket. De looptijd van de polis bedraagt minimaal 1 jaar.

Kenmerken

 Is al in Nederland/Belgie   nee
 Gesteriliseerd   ja
 Gechipt   ja
 Buitenruimte nodig   nee, binnen houden of afgesloten tuin / balkon
 Kan met kinderen   vanaf 12 jaar
 Kan met andere katten  ja, mits rustig
 Heeft andere kat nodig   nee
 Kan met honden   ja, mits gewend aan katten
 Adoptiekosten   €190,-