Robert werd samen met vier andere honden van straat gehaald. Zijn eigenaar probeerde ze achter te laten op het politiebureau en beweerde dat hij ze niet mocht hebben. Toen de politie de honden weigerde, liet hij ze achter op straat en renden de vijf honden door de straten van het Spaanse stadje Orihuela. Robert is een schattige hond, hij is sociaal en afhankelijk van mensen, hij is een nobele en vriendelijke hond, kalm en zelfverzekerd. Hij heeft het moeilijk in het asiel omdat hij blind is en in de kooi met zoveel lawaai niet begrijpt wat er om hem heen gebeurt. Hij is een brave jongen die gewoon geknuffeld wil worden.
Hij kan goed overweg met honden, hij is gewend om in een roedel te leven.
Robert is inmiddels aangekomen in Nederland. Hij is heel lief en aanhankelijk en je merkt niet veel van zijn handicap. Hij loopt gezellig mee op straat, kan prima een trapje op en af, hij stoot zich niet. We zullen nog een keer extra testen of hij blind is of minder ziet. Wat je wel merkt is dat hij meer met zijn neus en gehoor doet, hij ziet in ieder geval niet volledig maar hij kan er ongelofelijk goed mee omgaan. Hij is gezellig met de andere honden in de opvang. Hij kan goed overweg met de poezen en wandelen vindt hij fijn. Hij wandelt netjes mee aan de lijn.
Adoptiebijdrage is inclusief entingen, chip, rabiës, Europees paspoort, sterilisatie / castratie (tenzij expliciet anders aangegeven bij kenmerken), 4D test SNAP test (negatief, tenzij anders aangegeven bij Bio) reis naar Nederland + verplichte administratieve handelingen.
Daarnaast regelen wij de import van de honden, adoptanten hoeven dus geen UBN nummer aan te vragen bij de RvO. De honden krijgen een veiligheidstuigje mee naar huis. Dit tuigje wordt na gebruik teruggestuurd naar de stichting, zodat het gebruikt kan worden voor een volgende hond. Voor de tuigjes rekenen wij 17,50. Het tuigje mag twee maanden gebruikt worden en daarna behouden of retour gestuurd worden. Na retour ontvangen van het tuigje krijgt de adoptant 15 euro retour.
Adopteer een poes of hond uit het buitenlandse dierenasiel bij Stichting Zilver. Wij werken samen met geselecteerde dierenasielen in verschillende landen. De asielen hebben een castratieprogramma, bieden hun dieren medische zorg en liefde. Er wordt niet met de dieren gefokt. Lokaal geven onze partners voorlichting om het dierenleed te verminderen. Wij bieden hen een eerlijke prijs voor hun dieren en sturen ze regelmatig donaties in goederen of extra financiële ondersteuning, zodat er meer rust komt voor de mensen en dieren daar.