Shelter van Sasha Pesic in Servië

De shelter van Sasha Pesic in Servië heeft – schrik niet – 750 honden. En er komen voortdurend honden bij. Servië is een heel moeilijk land. De mensen gaan zeer bruut met dieren om en omdat het geen EU-land is, is het ook nog eens veel moeilijker om binnen Europa te laten plaatsvinden. De regels zijn streng, er moeten ‘titertesten’ worden gedaan (bloedonderzoeken), en het duurt zeker vier maanden en een heleboel geld extra voordat een dier uit Servië mag vertrekken richting Europa. Er zijn niet zoveel adoptanten die zo lang op hun geadopteerde dier willen wachten, de meesten kiezen ervoor een ander dier te adopteren.

Het asiel van Sasha is heel bijzonder. De meeste dieren lopen 8 uur per dag los. Uitgezonderd de meest kwetsbare, de pups en de oudjes. Er lopen drie ‘bewakers’ tussen hen in die de dieren inmiddels goed kennen en eventuele vechtpartijtjes in de kiem weten te smoren. De bewakers koken dagelijks in grote potten een brij voor de dieren. Oud brood, goedkope rijst en wat slachtafval. Mensen en dieren lopen driehonderdvijfenzestig dagen per jaar buiten. Bij storm, regen, sneeuw, twintig graden onder nul en vijfendertig graden erboven. Daarna brengen alle dieren de nacht door in grote loodsen. Het is een dagelijkse strijd om alle dieren van voldoende eten te voorzien. En die strijd voert Sasha. Nu is het tekentijd. Veel dieren hebben veel teken en ook in Servië zijn tekenmiddelen en ontwormingsmiddelen heel duur. Met het ingezamelde geld van dit project kan Sasha ontwormingsmiddel en tekenmiddel voor haar honden aanschaffen.

€ 671,00 / € 1.100,00
Ander bedrag:
Totaal: € -
De door jou verzonden gegevens behandelen we met uiterste zorg. Alle gegevens worden via een beveiligde verbinding verzonden.
© 2023 Stichting Zilver
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram