Emma uit Macedonië heeft behandeling nodig

Beti Shej is een nog jonge vrouw die een asiel met meer dan honderd dieren beheert in Struga, Macedonië. Honden en katten. Nu is Macedonië een arm land waarin helaas maar bitter weinig dierenvrienden wonen. Overal, waar je ook kijkt, lopen, liggen en kruipen kleine slachtoffertjes van de wreedheid en de onverschilligheid van de gemiddelde Macedoniër. Beti heeft het dan ook razend moeilijk. Ze doet wat ze kan. Behalve haar eigen dieren voeren, verzorgen en schoonmaken, probeert zij ook de zwervertjes in de omgeving te helpen.

Iedere dag begint ze haar dag al vroeg in de morgen om haar ronde te doen. Voor dag en dauw, vanaf vijf uur in de ochtend, voert zij op een aantal plekken in het gebied, op straat en in het veld, de straathonden en zwerfkatjes. Zij begint zo vroeg om negatief commentaar en het wegjagen van de dieren door de plaatselijke bevolking te vermijden. En de dieren? Die zijn wel wakker als zij komt. Zij herkennen het geluid van haar auto. Het menu bestaat meestal uit overgebleven brood dat Beti bij een paar bakkers koopt. Helaas moet voor oud brood ook betaald worden. En soms, vaker dan ze wil, vindt ze een stakkertje dat ze niet achter kan laten. Steeds weer een enorme kostenpost voor Beti.

Pas vond Beti een pupje van nog maar vijf maanden oud. Het pupje heeft een heel naar huidprobleem. Als andere mensen haar zien zullen ze haar wegjagen en met stenen bekogelen. Er zijn veel vooroordelen over het onbekende. Mensen zijn bang dat het ‘vieze dier’ besmettelijk is … Beti heeft haar de mooie naam Emma gegeven. Met haar lieve gezichtje zal ze zeker een prachtig hondje gaan worden als haar huid genezen is en haar haar gegroeid.

Wij willen Beti helpen om Emma te helpen de juiste medische zorg te geven, zodat haar huid zich kan herstellen. Ook gunnen we Emma de juiste entingen, ontworming en goed voer.

€ 300,00 / € 550,00
Ander bedrag:
Totaal: € -
De door jou verzonden gegevens behandelen we met uiterste zorg. Alle gegevens worden via een beveiligde verbinding verzonden.
© 2023 Stichting Zilver
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram