Jimmy verscheen op een ochtend bij een van de beschutte kolonies die door de stichting in Spanje worden beheerd. Waarschijnlijk was hij op zoek naar onderdak en voedsel nadat hij was achtergelaten of verdwaald. Hij was ongeveer 3 maanden oud en het was de eerste keer dat de verzorger van de kolonie hem zag, en hij was erg bang. Beetje bij beetje won de verzorger zijn vertrouwen totdat ze hem op een dag kon oppakken met de bedoeling hem te castreren. In het begin was hij gereserveerd tegenover de vrijwilligers, maar al snel begon hij genegenheid te tonen, aandacht en speeltijd te willen. Ze konden Jimmy niet laten terugkeren naar de straten en de gevaren die daarmee gepaard gaan. Hij is een vriendelijke, aanhankelijke en volgzame jongen. Hoewel hij in het begin bang leek, werd hij al snel een schattig kater. Jimmy weet nu hoe het is om op straat en in een asiel te leven; hij verdient het om de warmte van een thuis en een familie te ervaren. Hij kan goed overweg met andere katten en heeft een vriendje nodig om mee te spelen. Hij heeft een onderdanig karakter. Hij is geschikt voor kinderen en honden die hem in het begin de ruimte kunnen geven.
Adoptiebijdrage is inclusief entingen, chip, rabies, Europees paspoort, sterilisatie / castratie (tenzij expliciet anders aangegeven bij kenmerken), FIV & FelV test (negatief, tenzij anders aangegeven bij Bio) reis naar Nederland + verplichte administratieve handelingen inclusief import.
De katten worden uitgegeven in een Ferplast Atlas 10 boxje. Deze wordt door de adoptant aangeschaft tegen inkoopprijs, 20 euro. De adoptant kan ervoor kiezen de box terug te sturen en krijgt dan 15 euro van het aankoopbedrag terug.
De administratiekosten die wij in rekening brengen is 27,50 euro per dier. Dat bedrag gebruiken wij voor de website, de huur van ons pand, telefoon en internetkosten, gas, water, licht, registraties bij de RVO, NVWA, EHerkenning en allerlei andere zaken waar we mee te maken hebben.
Na aankomst in Nederland worden de dieren door ons geïmporteerd. Ook wordt de eerste chipregistratie door ons gedaan. De adoptant moet de chip na adoptie en ontvangst van de gegevens op zijn of haar eigen naam overschrijven.
Adopteer een poes of hond uit het buitenlandse dierenasiel bij Stichting Zilver.