Bosko is een lieve, kalme, zachtaardige en nieuwgierige hond. Hij vind het gezellig om een stukje met je te wandelen. Hij is sociaal met mensen en andere honden. Hij geniet van aaien en knuffelen. Als hij je nog niet kent kan hij een beetje onzeker zijn, maar niet extreem angstig. Bosko logeert in een gastgezin met een paar honden. Hij vind het prima maar zoekt ze niet direct op. Hij kijkt meer naar zijn mens en of die aandacht aan hem wil geven. Hij geniet van een wandeling en trekt niet.
Bosko is op een bijzondere manier op ons pad gekomen. Hij was door een illegale organisatie naar Nederland gehaald. Geen registratie van deze organisatie aanwezig. Vrijwilligers en adoptanten worden gebruikt als een soort "witwas" ezeltjes. Per dier gaat er een paar honderd euro regelrecht het zakje in van de mensen achter de niet geregistreerde stichting (geen KvK, geen UBN, geen inschrijving RvO, geen IRSN etc). Als jij wil weten of je met een legale organisatie te maken hebt, dan kun je op deze website kijken wat de regels zijn. In overleg met de NVWA hebben wij de Bosko inmiddels netjes geïmporteerd en geregistreerd. Hij is nu een legale Nederlandse hond.
Adoptiebijdrage is inclusief entingen, chip, rabiës, Europees paspoort, sterilisatie / castratie (tenzij expliciet anders aangegeven bij kenmerken), 4D test SNAP test (negatief, tenzij anders aangegeven bij Bio) reis naar Nederland + verplichte administratieve handelingen.
Daarnaast regelen wij de import van de honden, adoptanten hoeven dus geen UBN nummer aan te vragen bij de RvO. De honden krijgen een veiligheidstuigje mee naar huis. Dit tuigje wordt na gebruik teruggestuurd naar de stichting, zodat het gebruikt kan worden voor een volgende hond. Voor de tuigjes rekenen wij 20 euro. Het tuigje mag twee maanden gebruikt worden en daarna behouden of retour gestuurd worden. Na retour ontvangen van het tuigje krijgt de adoptant 15 euro retour.
Adopteer een poes of hond uit het buitenlandse dierenasiel bij Stichting Zilver. Wij werken samen met geselecteerde dierenasielen in verschillende landen. De asielen hebben een castratie programma, bieden hun dieren medische zorg en liefde. Er wordt niet met de dieren gefokt. Lokaal geven onze partners voorlichting om het dierenleed te verminderen. Wij bieden hen een eerlijke prijs voor hun dieren en sturen ze regelmatig donaties in goederen of extra financiële ondersteuning, zodat er meer rust komt voor de mensen en dieren daar.